http://www.nfu.hu/     http://www.huniko.hu

Kedvezményezett neve: Huniko Kereskedelmi és Egészségügyi Szolgáltató Kft.
Projekt címe: Képalkotó diagnosztikai eszközpark és infrastruktúra fejlesztés a HUNIKO Kft. kistarcsai telephelyén a Flór Ferenc Kórházban
Megvalósítás helyszíne:  Kistarcsa, Semmelweis tér 1.
Az új Siemens MAGNETOM Avanto 1,5 T készülék TIM (totális képalkotó mátrix) technológiával rendelkezik, mely lehetővé teszi a legoptimálisabb jel/zaj viszonyt elérését. A sokelemű, könnyű matrix tekercsek, melyek áthelyezése, valamint a beteg újra pozicionálása nélkül a teljes test képalkotását teszik lehetővé, mely akár 205 cm hosszú is lehet. A hosszú anatómia tér leképzése mellett a vizsgálóasztal teherbírását is növelték, így 250kg-os páciens vizsgálatára is lehetőség nyílik. A berendezés mögötti holtteret videokamera figyeli, a pácienssel való kontaktust telekommunikációs eszköz biztosítja. A klausztrofóbiás betegek a szemük elé helyezett tükörrendszer segítségével láthatnak ki a mágnes-alagútból. A súlyos állapotú betegek, altatott gyermekek megfigyelésére MR kompatibilis pulzoximeter áll rendelkezésünkre. A kontrasztanyagos vizsgálatokhoz speciális MR kompatibilis vezeték nélküli technológiával vezérelt injektort használunk, amellyel dinamikus és angiográfiás vizsgálatok is végezhetők. A mozgásképtelen betegek szállítására MR kompatibilis hordágyat alkalmazunk. Áramkimaradás estén az MR berendezés adatállományát egy nagyteljesítményű szünetmentes tápegység védi. A nagyteljesítményű mágnes és grádiens tekercsek hűtését egy erre a célra dedikált új kültéri folyadékhűtő biztosítja.
A berendezéshez szükséges infrastruktúra kiépítése  két lépcsőben zajlott.
Az első ütemben az MR vizsgáló helyiség kisebb léptékű felújítása végeztük el, melyben a meglévő helyiségek tisztasági festése, az MR vizsgáló padozat cseréje történt meg. Az MR melletti tárolótér födémátvágását követően a pincében elhelyezett MR kabinetek gyorsan és könnyen elérhetővé váltak. A nagyobb teljesítményű MR berendezéshez szükséges nagy teljesítményű kültéri klíma berendezés az udvaron az MR vizsgáló előtt kapott helyet.
Második ütemben az MR működését kiszolgáló helyiségek épültek meg. Kialakításra került egy komplex rendszer, melyen belül külön funkcionális helyiségek létesültek (leletező, recepció, dolgozói öltöző, konyha, páciensváró, tárgyaló, valamint három vizes blokk) A helyiségek mesterséges légcserével és hűtéssel ellátottak. A kialakított VIP váróban a várakozó pácienseknek lehetőségük van TV nézésre, valamint WIFI-s internet elérésre. A tárgyalóban elhelyezett multimédiás eszközök segítségéve 10 fő oktatására is lehetőség van.

Általános információk

Leírás az MR vizsgálatok végzéséről

Sajtócikkek

http://www.radiologia.hu/aktualis/fot_album/6125.html

http://www.radiologia.hu/aktualis/fot_album/6081.html

http://www.radiologia.hu/aktualis/belfoldi_hirek/6050.html

http://huniko.hu/docs/sajto.pdf

Képek

Képgaléria