Modern Mintaüzem Program
HUNIKO Kft.  - Smart Diagnosztika 

1044 Budapest IV. ker., Megyeri út 53. fszt.
MedCity Egészségközpont épülete 

Megközelítés
 
– Újpest Városkapu megállótól 122-es busszal a 6. megálló (Szondi utca) 
 
– Keletitől a 230-as, 30A vagy 30-as busszal a 28. megálló (Szondi utca) vagy a 20E busz Angyalföldi kocsiszín (6. megálló) átszállással a 30-as buszra (12. megálló Szondi utca)
 
– Autóval a Megyeri úton közlekedve a Lidl-hez befordulni, majd jobbra a sorompón áthaladva, az épületet megkerülve elöl a főbejáratnál érdemes parkolni. Befelé automatikusan nyílik a sorompó, kifelé a balra lévő fehér kapcsoló megnyomásával lehet kijutni. A parkolás ingyenes.
 
A MedCity épületén belül a földszinten található a Smart Diagnosztika - Huniko Kft (a recepciónál balra kell fordulni).

Bemutatkozás

A HUNIKO Kft-t 1994-ben magyar magánszemélyek alapították, köztük Dr. Gyarmati János radiológus szakorvos. A cég tevékenysége a kezdetektől egészségügyi szolgáltatás, nagyértékű radiológiai gépek és műszerek biztosításával, saját személyzettel komplex képalkotó diagnosztikai vizsgálatok végzése.

1995-1998. között több kórházi radiológiai osztály a HUNIKO Kft. működtetésébe került Nyíregyházán, Miskolcon, Kistarcsán. Ezen telephelyeken a cég új eszközparkot telepített. MR, CT, ultrahang, mammográf, konvencionális röntgen, angiográf, csontsűrűségmérő berendezések álltak munkába. A 2000-es évek elején megvalósult a teljes digitalizáció, a korábbi filmes technológia elhagyása, a képi adatok digitális tárolása, továbbítása.

A 2008-2010 között lezajlott generációváltás során az alapító tulajdonos fia, Gyarmati János Péter vált a cég és cégcsoport operatív vezetőjévé, résztulajdonossá, majd az alapító 2018-ban bekövetkezett halálát követően jelentős többséggel rendelkező tulajdonossá.

A 2010-es évektől egyre növekvő igény volt tapasztalható a páciensek részéről a magánfinanszírozott MR, CT, ultrahang, mammográfiai vizsgálatokra, melyre a HUNIKO cégcsoport kezdetben meglévő telephelyeinek szabad kapacitásaival, később - a SMART Diagnosztika brandet megalkotva- új, csak magánfinanszírozott ellátást végző telephelyek létrehozásával reagált.

A cégcsoport jelenleg hat telephelyen tevékenykedik, melyek egy része államilag finanszírozott egészségügyi ellátást nyújt, másik része magánfinanszírozott szolgáltatásokat kínál.
A HUNIKO cégcsoport több mint 100 szakorvost és egészségügyi szakdolgozót foglalkoztat munkavállalói vagy vállalkozói jogviszony keretében.

A HUNIKO Kft. nagy hangsúlyt fektet arra, hogy nagyértékű diagnosztikai eszközparkját folyamatosan fejlessze, berendezéseit időről-időre újakra cserélje. Az új, modern képalkotó diagnosztikai eszközök nagyobb felbontású, részletgazdagabb digitális képeket alkotnak, melyek a szakorvosok részére a megbízható leletkészítés alapját jelentik.

Az új eszközök tanulási és fejlődési lehetőséget biztosítanak a szakszemélyzet számára is.
A radiológus szakorvosok képzésében a cég, mint a Semmelweis Egyetem akkreditált rezidens- és szakorvos képzőhelye vesz részt. A képalkotó diagnosztikai asszisztensek közép- vagy felsőfokú képzéséhez gyakorlati képzőhelyet biztosít a társaság.
A cégcsoport sok gyógyszerkísérletben, egyéb tudományos célú kutatásban vesz részt, azok képalkotó diagnosztikai hátterét biztosítva.

A digitális technológiák terjedésének teret adva mind az egészségügyi szolgáltatás, mind a háttérfolyamatok megújuláson mentek át. A cégcsoport vállalatirányítási rendszere papírmentes, távmunkában is végezhető irodai alkalmazásokon, automatizált folyamatokon alapszik.

Az orvosok, online, távolról is láthatják a vizsgálatok képi anyagát, és akár beszédfelismerő szoftvereket használva készíthetik a leleteket. A páciensek vizsgálatuk képi dokumentációját cd vagy dvd felhasználása helyett jelszóval védett linkről tölthetik le, leleteiket felhő alapú rendszerből érhetik el.