A HUNIKO Kft. 136 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Komplex vállalati technológiai fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A közel 274 millió forint összköltségvetésű beruházásból CT berendezés, direkt digitális mammográfiás készülék, ultrahang készülék, valamint informatikai eszközök kerülnek beszerzésre.
A beruházás  összköltsége 273.818.591 Ft.

A projekt megvalósulási helye: 3533 Miskolc, Kórház u. 1.

HUNIKO_DIOSGYOR_SIEMENS_CT_140120_3A miskolci székhelyű, 1994-ben alakult HUNIKO Kft. egészségügyi szolgáltatatóként radiológiai tevékenységet végez kistarcsai és miskolci-diósgyőri telephelyén. Az egészségügyi szolgáltatások nyújtása során kulcsfontosságú a modern technológia és eszközök alkalmazása.

Az Új Széchenyi Terv keretében elnyert támogatással lehetővé válik a miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház diósgyőri telephelyén a diagnosztikai eszközpark és a kapcsolódó infrastruktúra fejlesztése. A támogatott projekt megvalósítása során korszerű CT berendezés, direkt digitális mammográfiás készülék, ultrahang készülék, valamint informatikai eszközök kerülnek beszerzésére.

A beruházás hozzájárul a radiológiai tevékenység magas színvonalú végzéséhez, és a teljes jelenlegi munkavállalói és alvállalkozói létszám megtartásához.Mammomat Inspiration