GINOP-2.1.8-17-2017-01414

Felhívás megnevezése:           A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai                                                      innováció révén  

Projekt címe:                          Diagnosztikai eszközpark fejlesztés a Huniko Kft. miskolci                                                           telephelyén

Projekt azonosítószáma:         GINOP-2.1.8-17-2017-01414

 Projekt megvalósítása

A projekt során beszerzésre került

  • 1db MEDIX DR csontsűrűségmérő berendezés

Az osteoporosis (csontritkulás) egy olyan betegség, amelyet az alacsony csonttömeg és a csontszövet lassú pusztulása jellemez, ami növeli a csontok törékenységét, így a betegség mielőbbi felismerése és a kezelés megkezdése kulcsfontosságú szerepet játszik a gyógyítási folyamat hatékonyságában. Elsősorban az idősebb korosztályt érinti. A Medix DR csontsűrűségmérő berendezést a legújabb 2D legyező sugár technológia jellemzi.  jobb képminőség mellett az átlagos vizsgálati idő mindössze 30 mp a korábbi 60 mp helyett. A berendezés használatával több páciens gyors, biztonságos, kisebb sugárdózisú, megbízható eredményt nyújtó vizsgálata válik lehetővé. A berendezés magas minőségének köszönhetően kevesebb a meghibásodás és kisebb a szerviz költség.

Miskolc és a környező települések egészségügyi ellátásának minőségi és mennyiségi javulása is megvalósul a berendezés üzembe állításával. Az elöregedő lakosság és a mind szakmai, mind páciens oldalról tapasztalható növekvő vizsgálati igények kielégítése válik lehetővé.

  • 1db Rotograph Evo D típusú digitális panoráma fogászati röntgen

Az új fogászati röntgen berendezés azon fogorvosok, ill. pácienseik igényét szolgálja ki, aki saját fogászati röntgen berendezéssel nem rendelkeznek. Az eddigiekben is létező fogorvosi megrendelői kör bővítésére nyílt lehetőség azzal, hogy a korábbi, a kor igényeitől jelentősen elmaradó miniséget produkáló technikát leváltottuk.

Az új berendezés diagnosztikai pontossága a 200kHz-es generátorának és az automata sugárrekesznek köszönhetően kiemelkedő. Az új berendezés üzembe állításával megszűnt a hagyományos röntgenfilm előhívása és használata, felváltotta a mai korszerű direkt digitális képalkotó rendszer. A képeket néhány másodpercen belül nagy felbontású monitoron lehet megjeleníteni és megmutatni a páciensnek, valamint elektronikus úton továbbítani a kezelését végző fogorvosnak.