Cégtörténet

A Huniko Kereskedelmi és Egészségügyi Szolgáltató Kft. 1994. július 27-én alakult. Tulajdonosai magyar magánszemélyek.

Tevékenysége: nagy értékű radiológiai gépek és műszerek biztosításával történő komplex  képalkotó diagnosztikai (radiológiai) szolgáltatás végzése – ezzel önálló kórházi osztályok működtetése – a magyar egészségbiztosítási rendszerbe integrálódva.

Telephelyeink története:

A Miskolc-Diósgyőri telephelyen 1995. évtől végez a HUNIKO Kft. CT vizsgálatokat járóbetegek részére, az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral kötött finanszírozási szerződés alapján.

2002. áprilisától, a Diósgyőri Kórház (ma Miskolci Semmelweis Oktatókórház Diósgyőri Kórházrész) radiológiai tevékenységének végzésére kiírt közbeszerzési eljárás nyertes ajánlattevőjeként a HUNIKO Kft. átvette a teljes képalkotó diagnosztikai tevékenységet. A 2002. évben megkötött szerződés 2017-ig hatályos.

A HUNIKO Kft. tevékenysége – a kórház többszöri jogi- és szervezeti átalakulása ellenére – folyamatos ezen a telephelyen.

2013-2014-ben az eszközpark szinte teljes egészében megújult. Új CT készülék, direkt digitális mammográf, ultrahang készülékek álltak üzembe.

A Kistarcsai telephely a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban található.

A HUNIKO Kft. 1997. elején CT és MRI készülékek installálásával kezdte meg működését ezen telephelyén.
A beruházás 1997. áprilisában fejeződött be, és az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral kötött szerződés keretében – azóta többször újabbakra cserélt  gépparkkal – ma is eredményesen működik.

1999. január 1-től a Flór Ferenc Kórház képalkotó diagnosztikai feladatait kizárólagosan a HUNIKO Kft. végzi saját szakszemélyzettel és eszközökkel.

Mivel a Flór Ferenc Kórház és a Huniko Kft. között létrejött szerződés időközben  lejárt, a Flór Ferenc Kórház 2010. májusában közbeszerzési eljárást hirdetett a radiológiai osztály üzemeltetésére.

A HUNIKO Kft. sikeresen pályázott és újabb 10 évre szóló szerződést kötött a Flór Ferenc Kórházzal.
Az új szerződés megfelelő alapot biztosított arra, hogy az eszközpark cseréje megkezdődhessen .

2011 – 2014. között a képalkotó diagnosztikai berendezések szinte mindegyike helyett  új, modern eszközök kerültek installálásra, amellyel párhuzamosan az azokat fogadó épületrészek is megújultak.

Telephelyeinken a szolgáltatási skála bővítése és a minőség továbbfejlesztése mellett, a magán egészségügyi ellátások felé történő nyitást a jövő kulcsaként kezeljük.

 A HUNIKO Kft. 1998. és 2010. között a fentiekhez hasonlóan  Nyíregyházán  a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Jósa András Oktatókórházban  szintén teljeskörű képalkotó diagnosztikai szolgáltatást  végzett, melynek keretében gondoskodott  teljes vizsgálati paletta végzéséről mind járó-, mind fekvőbeteg vonatkozásában.

 2004. és 2006. között Magyarország első teljesen digitalizált radiológiai osztályát hozta létre a HUNIKO Kft. a kórház teljes területén megoldva a digitális képtovábbítást és képarchiválást. A nyíregyházi telephelyen az évek alatt egymilliárd forintot jelentősen meghaladó összegű beruházás került megvalósításra.